Saker att tänka på när du lämnar din katt på kattpensionat

Kattpensionat

Med husdjur krävs det extra mycket planering när du exempelvis åker på resor eller är borta över natten. Flertalet djur mår ej bra över att vara ensamma, varpå det är klokt att se över olika alternativ av djurpassning vid resor.

Katter

Det är vanligt att tro att katter klarar sig själva och att de kan vara utan passning en tid. Katter är dock riktiga sällskapsdjur att de ej bör vara själva allt för länge. Det finns både inne- och utekatter och båda dessa raser tycker om sällskap. Några timmar kan absolut katter vara själva men gäller det över natten så är det bra att ta hjälp av en kattvakt.

Mat äter katter några gånger per dag, detta är individuellt. Några katter äter två gånger per dag och andra äter flera små mål flera gånger per dag. Detta är också bra att anpassa kattvakt utefter måltiderna för att katten skall få möjlighet att behålla sina rutiner.

Kattvakt

För att hitta passning till ditt djur så finns det olika alternativ. Har du en bekant som kan vakta djuret så är det ett gott alternativ och då vet du att djuret är i goda händer. Det finns också annat alternativ i form av ett kattpensionat. Det är populärt att lämna husdjur till djurpensionat för att veta att det är kunniga personer som vaktar djuret.

Kattpensionat

Har du ej möjlighet att ta med ditt husdjur på resa eller hitta annan lösning av djurpassning så är ett djurpensionat ett mycket klokt alternativ. Med detta val så behöver djuren inte vara ensamma och det finns någon som vaktar dem.

Det är inte vem som helst som får driva ett kattpensionat, utan det krävs godkännande för att få driva en sådan verksamhet. Med detta så kan ägare av djur vara trygga när de lämnar över djuret till pensionatet under en viss tid. Är du intresserad av att starta ett djurpensionat? Se då över vad som krävs i erfarenhet för att få driva detta och vad för slags byggnad som är nödvändig. Behöver du en kontantinsats för att starta upp verksamheten så kan du ansöka om ett kreditlån för att komma igång med verksamheten.

Lämna din katt på pensionat

Skall du iväg över natten eller en längre tid än det så går det att lämna in sitt djur på pensionat. Pensionat tar betalt per natt och katten får då ett eget utrymme på pensionatet. För att få lämna in sitt djur så skall vaccinet ha tagits som tas årligen, detta för att inte djuren skall sprida sjukdomar mellan varandra.

Pensionaten försöker alltid tillgodose så att djuren får en så vanlig rutin som möjligt till sin vardag, detta för att det ej skall ändras med anledning av besöket på pensionaten. Matrutinerna bibehålls och vill djuren umgås så skall de få göra detta. Som ägare är det bästa rådet att informera pensionatet om vad som önskas och även se över om det är möjligt för dem att uppnå detta, om inte så kan det ses över möjligheten med ett annat pensionat istället.