Hälsokrav

För att jag ska kunna ta emot din katt krävs det att den är vaccinerad. Det innebär att din katt ska vara vaccinerad mot kattpest och kattsnuva och den senaste vaccineringen får vara max 1 år gammal.

Förstagångsvaccinationen består av två sprutor som tas med ca 3 veckors mellanrum. Därefter behöver katten en spruta per år. Veterinären utfärdar ett vaccinationsintyg och detta ska uppvisas vid inlämning av din katt.

Vet du med dig att det var ett tag sedan du avmaskade katten kan det vara lämpligt att göra detta i god tid innan vistelsen. Om din katt är utekatt är det även viktigt att du kontrollerar i god tid innan vistelsen att den inte har öronskabb.

Södra Dalarnas Kattpensionat har rätten att neka att ta emot katter som uppvisar tecken på sjukdom/skada. Om du vet med dig att din katt har en sjukdom (givetvis ej smittsam) ska du upplysa om detta vid bokningstillfället. Veterinär intyg kan komma att efterfrågas.

Södra Dalarnas Kattpensionat samarbetar med närliggande veterinärklinik.

Är din katt försäkrad?

Din katt behöver inte vara försäkrad för att bo här på pensionatet. Men det är bra att ha sin katt försäkrad. Veterinärkostnaderna kan bli mycket höga om katten t ex behöver läggas in på djursjukhus. 10 000 kronor är inget ovanligt för ett par dagars vistelse på djursjukhus utan att några större insatser har gjorts!

Om din katt blir sjuk under sin vistelse här tar jag den givetvis till veterinär oavsett om den är försäkrad eller ej. Som kattägare förbinder du dig vid incheckningen att betala samtliga uppkomna kostnader för veterinärvård samt resor i samband med veterinärbesök.